Následky dopravných nehôd varujú

08.02.2007 Celý región

Nepriaznivá situácia v dopravnej nehodovosti, hlavne čo do následkov bola zaznamenaná aj v mesiaci január 2007 na cestách Slovenskej republiky. Za mesiac jan...
Nepriaznivá situácia v dopravnej nehodovosti, hlavne čo do následkov bola zaznamenaná aj v mesiaci január 2007 na cestách Slovenskej republiky. Za mesiac január 2007 na cestách Slovenskej republiky bolo zaevidovaných 4 802 dopravných nehôd ( + 77 oproti minulému roku).

Pri týchto dopravných nehodách bolo 51 osôb usmrtených ( + 16 ), 153 ťažko zranených ( + 55 ) a 630 ľahko zranených ( + 221 ) Pri týchto dopravných nehodách v 233 prípadoch u účastníka dopravnej nehody bol zistený alkohol.
Obdobnú situáciu sme zaznamenali aj na cestách Prešovského kraja, kde za hodnotené obdobie sme zaznamenali 615 dopravných nehôd ( + 95 ), pri ktorých bolo 7 osôb usmrtených ( - 4 ), 31 ťažko zranených ( + 6 ) a 94 ľahko zranených ( + 25 ). U účastníka dopravnej nehody v 43 prípadoch bolo zistené požitie alkoholických nápojov alebo inej návykovej látky, čo je nárast o 20. Najalarmujúcejšie je to, že vodič pred jazdou požije alkoholické nápoje alebo inú návykovú látku a vedie motorové vozidlo nehľadiac na to, aký následok môže svojím konaním spôsobiť.

Vychádzajúc z tejto nepriaznivej situácie, hlavne čo do následkov dopravných nehôd a vedenie motorového vozidla po požití alkoholických nápojov alebo inej návykovej látky, krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove pripravuje rad opatrení.
Jedným z týchto opatrení bude častejšie vykonávanie dopravno-bezpečnostných akcií a špeciálnych kontrol, so zameraním na príčiny, z ktorých najčastejšie dochádza k dopravným nehodám a najmä na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov alebo inej návykovej látky vodičmi pred a počas jazdy.
Spracoval : pplk. Mgr. Michal Priputen
 

Vyberte región

mark